PDF Afdrukken E-mail

Missie

Youth-Challenge wil met preventie en interventietrajecten een nuttige bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jongeren en jongvolwassenen door te voorzien in een persoonlijk, inhoudelijk en uitdagend programma. Youth-Challenge werkt aan een methodisch persoons- en groepsgericht aanbod van jongeren-interventietrajecten.

Youth-Challenge heeft hierbij als doel: 
Jongeren en jongvolwassenen op een uitdagende wijze stimuleren in de sociale, lichamelijke en geestelijke ontwikkeling, zodat zij een nuttige bijdrage kunnen leveren aan de mensen om hun heen en hiermee aan de samenleving.  

Hierbij wordt buitensport als voornaamste middel ingezet, maar ook cultureel creatieve middelen als dans, drama en rap. Binnen alle trajecten die georganiseerd worden onder de naam Youth-Challenge is een belangrijke factor de ‘veiligheid’ binnen de groep. Een sfeer waarbinnen deelnemers zichzelf kunnen zijn is een hoge prioriteit. Youth-Challenge wil vanuit die basis een persoonlijk ontwikkelings traject verzorgen die aansluit bij de wensen en behoeften van de deelnemers.

Belangrijke kernwaarden hierbij zijn: veiligheid, respect, discipline, humor, openheid en integriteit.

YouthChallenge doelstellingen >>