PDF  | Afdrukken |  E-mail

Hald methode


HALD staat voor Hike, Adventure, Lesson en Devotion.

H
ike: de deelnemers zullen fysiek op verschillende wijze worden uitgedaagd. Een belangrijke uitdaging tijdens het Challenge Camp (fase III) is de hike. Tijdens de hike zullen zij zelf hun spullen op de rug meenemen.

Adventure: binnen youth-challenge worden gedurende het traject verschillende middelen ingezet om doelen te bereiken. Het voornaamste middel is buitensport & survival. De ervaren buitensport en survivaltrainers begeleiden de deelnemers met verschillende activiteiten als: klimmen, abseilen en het aanleren van survivaltechnieken.

Lesson: de praktische oefeningen worden altijd ondersteund door theorie. De activiteit is nooit een doel op zich. Na en tijdens de activiteiten worden de deelnemers uitgedaagd om op de situatie, zichzelf en op elkaar te reflecteren. Deze uitdagende lessen bevinden zich niet in de schoolbanken. Leren door ervaring en beleving is een belangrijk doel binnen Youth-Challenge

Devotion: de deelnemers zullen geestelijk worden uitgedaagd. Door gesprekken in small groups zullen verschillende thema's op eigentijdse wijze worden behandeld. Hierin komen onderwerpen als toekomst, liefde, geloof en thuis aan bod.


Small-group
Het Youth-Challenge traject biedt plaats aan 12 jongens. Er wordt gewerkt met minimaal 4 begeleiders. Elke begeleider heeft 3 jongens onder zijn 'aandacht'. Samen vormen zij een small-group binnen het Youth-Challenge traject. De begeleider schrijft tijdens fase I en fase II een persoonlijk ontwikkelings plan per deelnemer.